שאלות ותשובות
חדלות פירעון, או בשמה הישן פשיטת רגל, היא הליך משפטי שנועד לסייע לאדם (או חברה) שאינו מסוגל לשלם את חובותיו. מטרת ההליך היא להסדיר את החובות, לשקם את מצבו הכלכלי, ולבסוף לקבל הפטר (מחיקת חובות) כדי לאפשר לאותו אדם להתחיל את חייו מחדש וללא חובות.
כל אדם פרטי שחובותיו עולים על 50,000 ש"ח ואינו מסוגל לעמוד בהחזרים יכול להגיש בקשה לחדלות פירעון לרשות האכיפה והגבייה (אם החובות עד 150,000 ש"ח) או לבית המשפט (אם החובות מעל 150,000 ש"ח).
ההליך מספק לחייב מספר יתרונות משמעותיים. ראשית, עם פתיחת ההליך, החייב זוכה להגנה מפני עיקולים, מה שאומר שהנושים אינם יכולים להמשיך לפעול נגדו בהליכי גבייה. בנוסף, כל ההליכים המתנהלים נגדו בהוצאה לפועל מופסקים, וכל התיקים הקיימים מאוחדים תחת הליך אחד. יתרון משמעותי נוסף הוא האפשרות לקבל הפטר מחובות – מחיקה מלאה או חלקית של החובות לאחר עמידה בתנאי ההליך. מעבר לכך, פשיטת הרגל מעניקה לחייב הזדמנות לשיקום כלכלי, כך שיוכל לפתוח דף חדש ולנהל את חייו הפיננסיים בצורה מאוזנת יותר.
ככלל, ישנם חובות אשר מוחרגים מהליכי חדלות פירעון. מדבור בדרך כלל בחובות מזונות, קנסות וחובות שנוצרו במרמה (חובות שאינם בני הפטר). עם זאת, אנו מאמינים שלכל בעיה ישנו פתרון לרבות להסדיר חובות שאינם בני הפטר ועזינו זאת בעבר לא מעט פעמים.
גם כאן ישנם חריגים ולמשרדנו ניסיון רב בסיום חדלות פירעון גם בתקופות קצרות משמעותית.
לא בהכרח. בסיום ההליך ניתן לקבל הפטר מלא או חלקי, בהתאם להחלטת בית המשפט ולנסיבות המקרה. הכלל הוא שהליך חדלות פירעון מוחק את כל החובות אך לכלל ישנם חריגים כגון קנסות ומזונות - חובות אשר הטיפול בהם מורכב יותר.
הליך חדלות פירעון מתחיל עם הגשת בקשה לבית המשפט או להוצאה לפועל (לפי גובה החובות).
חשוב מאד להיעזר בעורך דין שמומחה לחדלות פירעון כבר בשלב עריכת הבקשה ובטח במהלך ההליך על מנת למנוע מהחייב לבצע טעויות ו/או לסכן את ההפטר המיוחל.